Spálené Poříčí tradičně patří letnímu Kurzu staré hudby. Letos účastníci nastudují operu ACIS AGALATEA

Druhá polovina července patří ve Spáleném Poříčí už tradičně mezinárodnímu letnímu Kurzu staré hudby. Po loňském nastudování barokní semi-opery Bouře v anglickém originále připravují letos účastníci kurzu provedení opery Georga Fridricha Händela – ACIS AGALATEA o dvou jednáních. Její premiéra se uskuteční na nádvoří zámku ve Spáleném Poříčí v pátek 26. 7. v 18:00 hodin v rámci festivalu Západočeské baroko.

Umělecké nastudování opery Georga Fridricha Händela má na starosti opět James Gray – Angličan, dlouhodobě pobývající v Itálii, o režii se stará Irka Heather Hadrill. V hlavních rolích se představí Andrew Gavin z Irska jako Acis a Natálie Šmausová (na úvodním snímku), studentka plzeňské konzervatoře jako Galatea. V roli Damona vystoupí Ruth Ghallagher z Irska, v roli Coridona Jan Tonár, student plzeňské konzervatoře, a v roli Polyféma Pavel Kšica, budoucí student pražské konzervatoře. Vedle sólových rolí zde má významnou úlohu samozřejmě i sbor a orchestr.

Mezinárodní kurz staré hudby ve Spáleném Poříčí je určen jak pro hudební profesionály a studenty klasického zpěvu, tak i pro každého vážného zájemce o správné, zdravé zpívání a současně pro ty, kterým je specificky blízká stará hudba. Jeho vyvrcholením jsou každý rok veřejná představení nastudované barokní opery, která se vždy uskuteční v závěru kurzu v některých ze západočeských kostelech a zámcích.

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *