Tip na vánoční výstavu: Joan Miró v galerii Kuns(t)räume v Bayerisch Eisenstein


O vánočních svátcích můžete navštívit  na mimořádnou výstavu „Joan Miró“ v galerii Kuns(t)räume v Bayerisch Eisenstein, která je otevřena od 17. prosince 2017 do 15. dubna 2018.
Naprosto nezaměnitelné – tak je možné charakterizovat umění Španěla Joana Miró. Barevnost jeho obrazů a neobyčejná výmluvnost forem z něj udělaly jednoho z nejpopulárnějších umělců 20. století. Galerie Kuns(t)räume poskytuje náhled do jeho grafické tvorby a zavádí návštěvníka do umělcova pestrého a temperamentního světa. Joan Miró (1893 – 1983) byl, co se týče umění, univerzální génius. Jeho tvořivost sahala od malířství, přes sochařství až po tvorbu keramiky a koberců. Zálibu vyvinul pro grafické techniky. Litografie u něho zaujala v padesátých letech minulého století přední místo. Tato metoda mu umožňovala ponechat své spontánnosti a intuici volný běh.
Miróva řeč obrazů s abstraktními a geometrickými tvary, stylizovanými ztvárněními zvířat a lidí, tak jako s neustále se objevujícími nebeskými tělesy a intenzivními barvami je jedinečná. Obrazy ponechávají pozorovateli vždy prostor pro vlastní interpretaci a činí z výstavy objevitelskou cestu plnou fantazie.

Galerie umění „Kuns(t)räume …grenzenlos“ byla otevřena v červenci roku 2013 v historické budově bývalé pošty v Bayerisch Eisenstein. Na více než 700 m² tato galerie, poblíž hraničního nádraží, představuje uměleckou tvorbu v regionu mezi Dunajem a Vltavou. Současné umění se zde prolíná s tvorbou dřívějších generací. Nabídku galerie doplňuje filmová projekce a obchod se suvenýry. V obchodě se suvenýry naleznete výrobky z dílen regionálních řemeslníků, zajímavé předměty ze skla nebo ze dřeva, a to jak v tradičním, tak i v moderním provedení.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *