Posledního srpna vyjedou tramvaje na novou trať u nádraží, 1. září se tam vrátí autobusy a 3. září trolejbusy

Dnes začala poslední velká tramvajová výluka pod železničními mosty u plzeňského hlavního vlakového nádraží. Až do 30. srpna budou jezdit náhradní autobusy mezi náměstím Republiky a Mikulášským náměstím. (Autobusy budou uzavřený úsek objíždět přes most Nad nádražím, jako to bývalo už při předchozích výlukách.) Po nové trati budou tramvaje jezdit od pátku 31. srpna. Ve stejný den vyjedou po nové silnici pod mosty i auta jedoucí na Slovany a skončí časově náročné objíždění přes most a Lobezskou ulicí, nebo Prokopovou ulicí a před Doudlevce na Slovany.

Dnes ráno začali technici upravovat troleje a pak poté jeřáby vytrhají výhybky, které jsou u zastávky v Sirkové ulici a pod Mikulášským náměstím. Ty umožňovaly přesměrovávat tramvaje právě na tu kolej, po které se dalo přes staveniště jezdit.

“V sobotu 1. září se na silnici pod mosty vrátí autobusy, od pondělí 3. září tam začnou jezdit trolejbusy s alternativním pohonem, protože v úseku ještě nebudou troleje. Od 15. září by tudy měly jezdit trolejbusy už běžně pod trolejí,“ informoval mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků René Vávro.

Poslední srpnový den ale ještě nebude vše na sto procent. Primátor Martin Zrzavecký loni v lednu sice prohlásil, že 31. srpen 2018 je nepřekročitelný, ale zřejmě ještě nebude položená dlažba na všech chodnících, pokračovat bude obkládání pilířů mostu a pokračovat budou práce na jižním železničním mostě. Nově upravený prostor parkoviště před nádražní budovou bude otevřen v průběhu září a ve stejné době by se měl znovu otevřít podchodu pod křižovatkou Americká – Sirkova – Šumavská.

Ilustrační foto PMDP, a. s.

 

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *