Humanitární vlaky Českých drah už jsou na ukrajinském území. Zpátky vezou uprchlíky

Druhý humanitární vlak Českých drah přijel dnes dopoledne do Čopu. Právě probíhá vykládání humanitární pomoci připravené našimi občany a organizované železničáři z různých železničních firem v Česku v rámci akce Železnice pomáhá (www.zeleznicepomaha.cz). Materiální humanitární pomoc je možné přinášet také na 63 vybraných železničních stanic po celé České republice. 

Odpoledne vlak odveze další ženy, děti, seniory a také jejich domácí mazlíčky do bezpečí v České republice. Vlak má 10 vozů a může přepravit až 700 osob, s ohledem na přepravu také osobních věcí a zavazadel uprchlíků však v současné chvíli nejsou vlaky obsazované do posledního místa. Včera podobný vlak přepravil přes 400 žen, dětí a seniorů a také asi desítku pejsků. Mezi Ostravou a Čopem nyní pendlují dvě desetivozové soupravy. V současné chvíli se předpokládá, že humanitární vlaky do Čopu budou České dráhy společně se svými partnery (Červený kříž, Policie ČR, Ministerstvo dopravy ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Železnice Slovenska a Ukrajiny ZSSK a UŽ a další), kteří se na jízdě vlaků podílejí, vypravovat každý den nejméně do 8. března. Dnes večer vypraví České dráhy další vlak s humanitární pomocí a zítra přepraví z Ukrajiny další uprchlíky.

zasilka-VR7L58REZKESAXRY

Obrázky zachycují právě probíhající vykládku humanitární pomoci ze sbírky Železnice pomáhá v ukrajinském Čopu. V úschovně najdete také videa z vykládky materiální pomoci Železnice pomáhá v ukrajinském Čopu. Vlak byl touto pomocí doslova napěchován.

Zdroj: ČD

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *