Adventní dílny budou letos v Muzeu církevního umění plzeňské diecéze

Muzeum církevního umění plzeňské diecéze a Národopisné muzeum Plzeňska zvou v  předvánočním čase na adventní dílny. Podobné akce realizované do roku 2020 v právě rekonstruovaném objektu Národopisného muzea Plzeňska se tentokrát uskuteční v prostorách Muzea církevního umění plzeňské diecéze ve dnech 16. – 17. 12. 2021 od 9.00 do 17.00 hodin.

Návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet výrobu máčených svíček, ozdob z ovčí vlny, papíru a dalších přírodních materiálů, zhotovování dekorací a šperků z rybích šupin či výrobu vánočních přání technikou linorytu. Seznámí se rovněž s tradiční úpravou ovčí vlny. “Nejmenší návštěvníky jistě zaujmou také ukázky starých lidových zvyků, jako je lití olova, pouštění ořechových „lodiček“, či chytání „vánočních kapříků“,” sdělil jeden z organizátorů dílen Mgr. Michal Chmelenský.

Vlastní výrobky si bude moci každý návštěvník odnést zdarma také domů. Na místě bude také prodej vánočních dekorací od zkušených výrobců. Dílny jsou určeny žákům základních škol, rodinám s dětmi, ale i dospělým se zájmem o výtvarné techniky.

Zdroj: Západočeské muzeum v Plzni

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *