Olympijský park Plzeň nabízí ranní cvičení pro širokou veřejnost

Vstávání s Olympijským parkem Plzeň zažije veřejnost po dobu konání 31. letních olympijských her v Rio de Janeiru, každé ráno od 6. do 21. srpna mohou Plzeňané i návštěvníci západočeské metropole využít nabídky kondičního a rytmického cvičení v amfiteátru OC Plzeň Plaza. Pohybové aktivity v ranních hodinách jsou určeny široké veřejnosti z řad začátečníků a pokročilých, vhodné jsou i pro seniory. Přijít si zacvičit mohou lidé zcela zdarma bez nutnosti předchozí registrace. Každý z účastníků bude také zařazen do slosování o hodnotné ceny.

„Projekt Vstávej s Olympijským parkem Plzeň je pro veřejnost připraven v rámci Olympijského parku Plzeň, což je doposud největší sportovní akce města Plzně. Nad rámec návštěvního řádu parku jsme připravili nabídku různých sportovních aktivit a cvičení,“ uvedl radní města Plzně Michal Dvořák, který má sport ve své gesci.

Cvičení začnou ve všední dny vždy v 7 a 8 hodin ráno, o víkendech v 8 a 9 hodin. „Dva padesátiminutové bloky povedou především kvalifikovaní instruktoři z pohybového studia J&A. Lidé si mohou vybrat z téměř dvou desítek druhů cvičení, například jógu, pilates, zumbu, bodyforming, kruhový trénink nebo ranní běh,“ řekl Filip Marian z Odboru sportu Magistrátu města Plzně. Aktivity jsou vhodné i pro začátečníky nebo seniory. „Cvičení především pro starší generace je připraveno na pondělí 8. a 15. srpna od 7 hodin,“ uvedl Filip Marian. Vstávej s Olympijským parkem Plzeň nabídne i netradiční druhy pohybu, například intervalový trénink tabata, port de bras, core & stretch, boxerskou přípravu nebo dynamické cvičení deep work.

Projekt kromě společných lekcí počítá i s ranním během, který je určen pro pokročilé a začátečníky. Do aktivit by se měli zapojit plzeňští sportovci, kteří po ránu podpoří příznivce cvičení. Na každý den také připravili organizátoři soutěže a losování o volné vstupy do pohybového studia, poukazy na sportovní vybavení a další hodnotné ceny. „Spustíme i soutěž s youtuberem Jardou o nejlepší video ‚Vstávej s Olympijským parkem Plzeň‘,“ doplnil Filip Marian.

Západočeská metropole otevře svůj Olympijský park Plzeň slavnostním programem 5. srpna od 20 hodin. Lidem se při zahájení představí sportovní kluby, uskuteční se brazilská show a nebude chybět ohňostroj, který odstartuje přímý přenos zahajovacího ceremoniálu z brazilského Ria de Janeiro v přední části areálu za OC Plzeň Plaza nazvané Fan zóna. Tam mohou návštěvníci na velkoplošné obrazovce po celou dobu konání olympiády sledovat olympijské dění a fandit českým sportovcům. Naopak sekce za řekou Mží nabídne rodinný program a možnost zasportovat si v 11 sektorech rozdělených do 60 sportovních odvětví.

 

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *