Studentům Akademie hotelnictví školní povinnosti ještě neskončily

Studenti 2. a 3. ročníku plzeňské střední školy Akademie hotelnictví a cestovního ruchu absolvují od poloviny června do poloviny července povinnou školní praxi. Podle své specializace pracují buď jako průvodci po památkách v Plzeňském kraji nebo sbírají zkušenosti v hotelových kuchyních a restauracích. Do 15. července se s nimi můžete potkat v klášteře Plasy, na hradě Švihov, v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, v hotelu Cristal Palace v Mariánských Lázních či v plzeňské restauraci Maják.

„Využili jsme možnost, že povinnou školní praxi můžeme prodloužit do měsíce července. Naši studenti tak získávají praktické zkušenosti v době, kdy je v cestovním ruchu sezóna na vrcholu. Praxe je pro ně zároveň zajímavá letní brigáda, kde si mohou vydělat peníze v oboru, na který se během školního roku připravují,“ vysvětluje ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

V červnu například absolvovaly tři studentky 2. ročníku oboru cestovní ruch praxi na nevšedním místě – jako průvodkyně v klášteře Plasy. ,,Každý den jsme prováděly hlavní okruh nazvaný ‚konvent‘ a někdy i ‚hodinovou věž‘. S praxí jsme spokojeny, získaly jsme nové zkušenosti hlavně, co se týče komunikace s lidmi a poznání opět něčeho nového,” říká studentka 2. ročníku Barbora Troupová.

Při hledání partnerů pro praxi je pro školu velmi důležité, aby se studenti dostali na špičková pracoviště, která poskytují v cestovním ruchu kvalitní služby – řadu návyků a postupů si mladí lidé odnášejí s sebou do dalšího profesního života. „Se všemi partnery pro praxi spolupracujeme delší dobu a velmi nás zajímá, jak jsou s prací našich studentů spokojeni. Těší mě, že dosavadní letošní hodnocení jsou kladná a že studenti ve skutečném pracovním prostředí dokáží obstát,“ říká ředitelka Akademie hotelnictví Jana Linhartová.

 

 

 

 

 

 

 

Daniela Vítová

tiskový servis

mobil: 603 736 159

e-mail: d.vitova@volny.cz

www.hotelova-skola-plzen.cz

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *