Na Bahna do Strašic už tuto sobotu!

http://plzen.cz/wp-content/uploads/2015/04/bahna-700x357.jpg

Den pozemního vojska Bahna 2016 se uskuteční v sobotu 25. června v bývalém vojenském prostoru Brdy. Zve i letos fanoušky armády na zajímavé dynamické ukázky a vojenskou techniku. V programu bude účinkovat více než 1500 osob a 558 kusů techniky.

Bahna nejsou pouze prezentační akcí pro veřejnost, ale jsou také součástí výcviku jednotek pozemních i vzdušných sil. Pozemní síly pokračují v letošním roce v přípravě 4. a 7. brigádního úkolového uskupení, ve výcviku jednotek vyčleněných do Sil rychlé reakce, Sil velmi rychlé reakce NATO, bojového uskupení EU a vojáků do zahraničních operací.

 

Letošní dynamické ukázky oživí také účinkování Policie ČR, která představí reakci zásahové jednotky při napadení ozbrojeného doprovodu, který převáží finanční hotovost.

Stanislav Drábek, který má organizaci za civilní složky na starost, uvedl, že diváci se letos mohou těšit na vynikající zázemí i lepší podmínky pro sledování ukázek. K dispozici budou nejen dvě velkoplošné obrazovky, ale také dětské koutky či stupňovité galerie pro diváky.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *